Infobar icon

Nezmeškajte ZĽAVU až 20 % na produkty značky Cotton & Sweets

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Drevené hračky pre deti

„Deti nie sú veci, ktoré treba vytvarovať, ale ľudia, ktorých treba rozvinúť.“

-   Jess Lair  -

Prečo potrebujú deti hračky? A potrebujú vôbec hračky aj bábätká? V dnešnej dobe sa ani nezamýšľame nad takýmito otázkami. Prvými darčekmi novorodeniatok sú vo veľkej miere aj hračky. Ale zamýšľame sa nad tým, akú hračku kúpiť? Takú, čo sa bude páčiť nám a mamičke? Alebo by mala mať nejaké špeciálne parametre? 

Deti potrebujú hračky. Nie sú to len veci na zaplnenie voľného času a pozornosti. Sú to nástroje, prostredníctvom ktorých dieťa rozvíja svoje schopnosti, zručnosti a predstavivosť. Učí sa prostredníctvom nich vstupovať do vymyslených príbehov aj reálnych činností.

Chlapci skolia drakovi hlavu, bojujú proti votrelcom a stávajú sa z nich hrdinovia. Dievčatá sa zase venujú zvieratám, jednorožcom a bábätkám. To všetko potrebujú  zažiť a vyskúšať si už v rannom detstve. A k tomu slúžia aj drevené hračky, ktoré sú vhodným edukačným nástrojom. Hry sú pre deti nástrojom na spoznávanie sveta. 

 

Drevené hračky

Drevo je od nepamäti súčasťou ľudských životov. Americká štúdia poukazuje na pozitívne účinky dotyku s drevom na psychiku človeka. Drevo ako prírodný materiál je teplé, mäkké, prirodzené. Drevené hračky sa vyrábajú už od nepamäti.

Možno máte zdedených hojdacích koníkov či drevené kolísky pre bábiky. Len ich troška opraviť a poslúžia ďalšej generácií.

A práve preto sa oplatí do drevených hračiek investovať. Už pri narodení bábätka majú rodičia, starí rodičia, krstná mama i krstný otec na výber. Samozrejme, v prvých mesiacoch dieťa potrebuje skôr niečo mäkké, s čím si neublíži, kým sa mu vyvíjajú motorické schopnosti. Ale o pár mesiacov sú práve drevené hračky tou najlepšou voľbou.

 

Výhody drevených hračiek

Ako sme už spomínali, drevené hračky majú veľa výhod. Na základe skúmania, vlastných skúseností i odborných štúdií, môžeme výhody drevených hračiek zhrnúť do niekoľkých skupín.

  • Sú ekologické a zdravotne nezávadné 

Kvalitná drevená hračka je vyrobená z overeného materiálu. Je vhodne opracovaná, nemá nevhodne ostré hrany, ani z nej netrčia drevené vlákna. Ak sú hračky farbené, používa sa na ich povrchovú úpravu špeciálna farba, ktorá musí spĺňať prísne normy a predpisy. Drevo, z ktorého sa vyrábajú, je podrobené rôznym testom. Nesmie obsahovať toxické látky. Preto sú hračky vyrobené z takéhoto kvalitného materiálu vhodné aj pre najmenšie deti. Odborníci tvrdia, že drevené hračky sú vhodné pre bábätká už od 3 mesiacov. 

Drevo je obnoviteľný materiál, je recyklovateľné a nevodivé, teda odolné voči elektrickému šoku. 

V našej ponuke nájdete drevené hračky od overených výrobcov, ktorí spĺňajú prísne normy na ich výrobu. Drevené kocky s abecedou Jabadabado sú vyrobené práve z takýchto materiálov. Sú v praktickom balení a sú nadčasové. Deťom poslúžia nielen ako stavebnica ale aj ako edukačná pomôcka. 

  • Rozvíjajú detskú fantáziu a motoriku

Hranie sa je dôležitou súčasťou detských životov. Hračky spájajú hru s učením. A čo je lepšie, ako učiť sa hrou? Prostredníctvom drevených hračiek sa deti učia jemnú i hrubú motoriku, logické myslenie a rozvíjajú svoju kreativitu.

Pri jednoduchých drevených hračkách, ktoré neblikajú, nespievajú a nevydávajú zvuky je dieťa nútené zapájať fantáziu oveľa viac. Hračka ležiaca na zemi ho núti prísť a vziať si ju, skúšať ju posúvať, ukladať na iné hračky. Aj obyčajné autíčkozvieratko, domček alebo postavička z dreva môžu byť zakaždým využité inak.

Drevené chodítko s aktivitami Jabadabado poslúži ako hračka a edukačná pomôcka. Okrem toho je veľmi praktické a pomáha deťom pri chodení.

Hračky určené pre deti od jedného roka sú zamerané na rozvoj ich fantázie. Vhodné sú drevené kocky, drevené puzzle, vkladačky, autá, zvieratká a postavičky.

Pre staršie deti sú to edukačné hračky v podobe kufríka s náradímčajového setu, kočíka pre bábiky, autodráhy. Ktoré malé dievčatko by nechcelo napodobňovať svoju mamku pri varení? Doprajte jej krásny doplnok do detskej izbičky v podobe drevenej Kuchynky s príslušenstvom od Jabadabado.

  •  Vydržia veľa a sú nadčasové

Hádzanie, ťahaniebúchanie i ohryzovanie. To všetko drevené hračky zvládnu.

A práve preto si zaslúžia byť súčasťou detských izbičiek a životov. Drevenú hračku je ozaj ťažké zničiť. Častokrát sa dedia alebo posúvajú v rodine.

Drevené stavebné kocky macko Jabadabado sú toho príkladom. Kvalitné prevedenie, praktické balenie a mnohostranné využitie ich predurčuje na to, aby boli krásnym darčekom pre chlapcov i dievčatá.

V dejinách sme svedkami, že staré drevené hračky dostanú novú šancu. Výrobcovia ich zaradia do svojej výroby, pretože takéto hračky sú nadčasové. Radi si na nich spomíname, sprevádzali nás životom dlhé obdobie. Doprajme aj našim deťom hračky, ktoré ich budú učiť a rozvíjať ich fantáziu.

Ako sme v úvodnom citáte pripomenuli, deti treba rozvinúť. Rozvíjajme ich pomocou krásnych, kreatívnych a príjemných drevených hračiek. Nezabúdajme však, že dieťa potrebuje aj našu pozornosť. Nájdite si čas a zahrajte sa aj vy.

Tak ako povedala raz moja dcérka „Mamka, poď sa so mnou hrať, veď aj ty to niekedy potrebuješ.“

Áno, potrebujeme si kľaknúť k dieťaťu, sadnúť si a zahrať sa. Potrebujeme sa zblížiť v jeho hre s jeho vnímaním sveta. Možno nám potom mnoho vecí bude oveľa zrozumiteľnejších.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia