Blog

Infobar icon

Nezmeškajte ZĽAVU až 20 % na produkty značky Filibabba

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Plávanie s bábätkom sa stalo obľúbenou aktivitou rodičov. Okrem toho, že spolu trávia aktívne spoločný čas, spriatelia sa s vodou, socializujú sa a získajú základné zručnosti v plávaní.

Bábätko bolo 9 mesiacov v maminom brušku nadnášané plodovou vodou. Plávanie vo vode je pre deti prirodzené a ten stav už teda poznajú. Avšak, každé bábätko je iné a preto treba odsledovať, ako sa správa pri domácom kúpaní a či mu pobyt vo vode robí radosť.

Každé dieťa sa narodí so sacím reflexom. Ten mu pomôže prežiť, nakoľko vďaka nemu dokáže dieťa prijať potravu. Počas sania – cicania, sa v mozgu dieťaťa odohrávajú procesy, ktoré ho dokážu upokojiť a bábätko môže dokonca pokojne zaspať.

Nepokojné detičky sa dokážu vďaka cmúľaniu upokojiť aj počas náročného obdobia prerezávania zúbkov, to však neznamená, že majú byť vkuse prisaté na mamin prsník alebo fľašu. Preto sa takýmto detičkám ponúka cumlík. Ten pomáha aj v tomto náročnom období prerezávania zúbkov.

Sací reflex však časom odznieva, no dieťa, ktoré si na cumlík zvyklo si ho bude vyžadovať ďalej. V prípade rýchleho odňatia cumlíka môže dôjsť k cmúľaniu prstov, hračiek alebo perinky či bavlnenej plienky. Tento spôsob nie je najvhodnejší a ani najhygienickejší. U dieťaťa môže dokonca spôsobiť traumu.

Naučiť deti od plienok nie je jednoduchá úloha. Existuje množstvo tipov a trikov, ktoré majú mamičky už vyskúšané, a podávajú si ich ako osvedčené rady.  Každé dieťa je však individuálne, a tak odpoveď na otázku, kedy začať s odplienkovaním a akú metódu si vybrať, je na konkrétnej mamičke.

Mamička pozná svoje dieťa a vie, čo môže skúsiť a kedy. Dieťa by malo byť dostatočne zrelé a chápať súvislosti týchto krokov. Niektoré deti môžu začať s odplienkovaním okolo jedného roka. Vo veku dvoch rokov, to už dokáže väčšina detí.

Na odplienkovanie treba ísť postupne. Deťom netreba brať plienky nasilu a nárazovo. Je vhodné sa s nimi v tomto období o tejto problematike veľa rozprávať a vysvetľovať, aby si uvedomili súvislosti.

Nájsť vhodný darček pre deti je niekedy náročná úloha. Ponuka hračiek, hier a rôznych doplnkov je strašne široká a vyznať sa v nej dá niekedy zabrať. 

Darček pre deti nemusí byť nutne iba hračka a preto sme si pre vás pripravili zopár inšpiratívnych tipov.

 

To, či dieťa bude používať cumlík, alebo nie, závisí od množstva faktorov. Každé bábätko je iné a preto nemožno povedať, že všetky budú obľubovať cumlík od prvej chvíle. 
Isto to závisí aj od rozhodnutia rodičov, či svojmu bábätku cumlík ponúknu, ako aj od toho, aký typ cumlíka dajú bábätku vyskúšať. 

Na trhu je veľké množstvo cumlíkov. Najdôležitejšie faktory, ktoré rozhodujú pri výbere, sú predovšetkým tvar sacej časti a materiál, z ktorého sú cumlíky vyrobené. Cumlíky by mali spĺňať najprísnejšie kritéria a normy. 

Kedy si treba zbaliť veci do pôrodnice, aby nás príchod bábätka na svet nezaskočil? Čo mať zbalené a na čo nezabudnúť? Prejdite si náš zoznam vecí do pôrodnice a skontrolujte, či máte skutočne všetko.

Kedy zbaliť tašku do pôrodnice

Každá žena je iná, každé tehotenstvo je individuálne a preto je potrebné vnímať svoje telo a inštinkty. Ak máte normálny priebeh tehotenstva, majte tašku zbalenú cca mesiac pred plánovaným termínom. 

 

Je to praktické aj preto, lebo čím ďalej, tým menej budete vládať a ak vám náhodou aj niečo chýba, viete si to stále zabezpečiť, aby ste to do termínu pôrodu mali. 

Prvorodičky možno majú menší zmätok v tom, čo budú skutočne ony a ich čerstvo narodené bábätko potrebovať. Viacnásobné mamy už približne vedia, čo sa do pôrodnice vziať oplatí a čo naopak potrebovať nebudete.

Prečo si vybrať bábiku Metoo?

Videli ste niekedy, ako si dieťa stíska a nosí svoju obľúbenú hračku? A rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo to deti robia?

Deti potrebujú hračky, ale nie len hocijaké hračky, oni potrebujú mať niekoho stále nablízku. Mama ani otec nie sú s nimi neustále. Keď sa samé zobudia v kočiariku alebo v postieľke, alebo keď idú na prechádzku a odbehnú si. Preto sú bábiky pre deti také výnimočné a dôležité.

Bábiky sú ich priatelia, učia sa prostredníctvom nich nové veci, dodávajú im odvahu a môžu si ich vziať kdekoľvek.

 

 

„Deti nie sú veci, ktoré treba vytvarovať, ale ľudia, ktorých treba rozvinúť.“

-   Jess Lair  -

Prečo potrebujú deti hračky? A potrebujú vôbec hračky aj bábätká? V dnešnej dobe sa ani nezamýšľame nad takýmito otázkami. Prvými darčekmi novorodeniatok sú vo veľkej miere aj hračky. Ale zamýšľame sa nad tým, akú hračku kúpiť? Takú, čo sa bude páčiť nám a mamičke? Alebo by mala mať nejaké špeciálne parametre? 

Deti potrebujú hračky. Nie sú to len veci na zaplnenie voľného času a pozornosti. Sú to nástroje, prostredníctvom ktorých dieťa rozvíja svoje schopnosti, zručnosti a predstavivosť. Učí sa prostredníctvom nich vstupovať do vymyslených príbehov aj reálnych činností.

Chlapci skolia drakovi hlavu, bojujú proti votrelcom a stávajú sa z nich hrdinovia. Dievčatá sa zase venujú zvieratám, jednorožcom a bábätkám. To všetko potrebujú  zažiť a vyskúšať si už v rannom detstve. A k tomu slúžia aj drevené hračky, ktoré sú vhodným edukačným nástrojom. Hry sú pre deti nástrojom na spoznávanie sveta. 

Každá budúca mamička sa zamýšľa, čo všetko bude pre svoje bábätko potrebovať, aby si uľahčila starostlivosť, všetko zvládala a čo najviac svojmu dieťatku spríjemnila prvé dni a mesiace života. 

Jednou z vecí, ktorých kúpu určite neoľutujete je hniezdo pre bábätko.

Hniezda pre bábätká si v posledných rokov získavajú čoraz väčšiu popularitu a v tomto články by sme vám radi priblížili aké výhody prinášajú rodičom a bábätkám.

Vytvoriť bezpečné a pohodlné miesto pre dieťatko je pre rodičov často veľká výzva. Výzva, s ktorou zápasia ešte skôr, než sa bábätko narodí. Detské izbičky sú často zariadené tak, aby boli praktické a lahodili aj oku. Súčasťou takýchto izbičiek býva aj baldachýn.

 

Baldachýn nad detskou postieľkou

Baldachýn sa v minulosti využíval predovšetkým ako doplnok nad detskú postieľku. Okrem dekoračného charakteru mal v minulosti chrániť dieťa pred chladom a v lete pred hmyzom.
Neskôr sa zistilo, že deti vyrušujú pri zaspávaní rôzne podnety z okolia a baldachýn ich pomôže utlmiť. Deti sa v otvorenom veľkom priestore cítia neisté a preto sa baldachýnom ohraničoval priestor okolo detskej postieľky.
Moderné materiály sú priedušné a dokážu tlmiť ostré svetlo počas letných dní. Dieťatko tak môže dlhšie pokojne spať.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia