Infobar icon

Nezmeškajte ZĽAVU až 20 % na produkty značky Cotton & Sweets

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Baldachýn do detskej izby

Vytvoriť bezpečné a pohodlné miesto pre dieťatko je pre rodičov často veľká výzva. Výzva, s ktorou zápasia ešte skôr, než sa bábätko narodí. Detské izbičky sú často zariadené tak, aby boli praktické a lahodili aj oku. Súčasťou takýchto izbičiek býva aj baldachýn.

 

Baldachýn nad detskou postieľkou

Baldachýn sa v minulosti využíval predovšetkým ako doplnok nad detskú postieľku. Okrem dekoračného charakteru mal v minulosti chrániť dieťa pred chladom a v lete pred hmyzom.
Neskôr sa zistilo, že deti vyrušujú pri zaspávaní rôzne podnety z okolia a baldachýn ich pomôže utlmiť. Deti sa v otvorenom veľkom priestore cítia neisté a preto sa baldachýnom ohraničoval priestor okolo detskej postieľky.
Moderné materiály sú priedušné a dokážu tlmiť ostré svetlo počas letných dní. Dieťatko tak môže dlhšie pokojne spať.

 

Baldachýn v detskej izbe

Baldachýn môže byť súčasťou detských izieb aj väčších detí. Je krásnou a praktickou dekoráciou.

Umiestnený nad detskou posteľou isto poteší dievčatá. Budú sa cítiť ako princezné. Chlapcov zas poteší, že sa budú mať kde skrývať.

Povesením nad detské hniezdo alebo hraciu podložku získate krásny priestor na hranie sa menších detí. Vytvoríte akýsi stan, kde sa budú cítiť bezpečne a isto.

 

 

Čo by ste o baldachýne mali vedieť

Ak rozmýšľate o tom, či baldachýn, niekedy označovaný ako aj nebesia nad postieľku, kúpiť, mali by ste vedieť zopár informácií.

  1. Je dôležité, akú konštrukciu baldachýn má. Niektoré menšie baldachýny majú vlastnú konštrukciu, ktorú jednoducho umiestnite na postieľku. Tie väčšie sú vyrobené pomocou obruče a závesných pútok. Do stropu sa navŕta diera a umiestni sa stropné očko. Do tohto očka potom baldachýn zavesíte.
    Dĺžka pútka na baldachýne sa dá regulovať a tak viete nastaviť jeho optimálnu veľkosť.
    V tomto prípade dbajte na bezpečnosť. Po montáži skontrolujte, či baldachýn skutočne drží ako má a dieťa ho používaním nemôže na seba strhnúť.
  2. Materiál z akého je baldachýn vyrobený hrá významnú rolu. Moderné textílie ponúkajú rýchlu a jednoduchú údržbu. Môžete však siahnuť aj po prírodných materiáloch. Ľan, bavlna, mušelín. Napríklad taký ľan je antialergický, antibakteriálny a má protiplesňové vlastnosti.
    Mnohé baldachýny majú ozdobné časti. Malé strapce, mašličky či šnúrky na zviazanie. Dbajte, aby tieto boli mimo dosahu detí a nemohli si nimi ublížiť.
  3. Starostlivosť o baldachýn by nemala byť náročná. Baldachýn zvesíte z pútka, vyberiete obruč a dáte prať do práčky. Prať by sa mal aspoň raz za mesiac kvôli zachytávaniu prachu.
  4. Baldachýn a domáce zvieratká? Ak máte domácich miláčikov, ktorí by sa s baldachýnom hrali, zvážte jeho kúpu alebo umiestnenie. Mohli by ho poškodiť alebo si hraním sa s ním ublížiť.
  5. Baldachýn nemusíte umiestniť len nad detskú postieľku. Môžete ním vytvoriť krásny priestor na hranie. Umiestnite ho nad hraciu podložku alebo do hracieho kútika v obývacej izbe. V letných mesiacoch ho môžete umiestniť na balkón alebo terasu. Vytvoríte tak krásny a praktický kútik, ktorý budú vaše deti milovať.

 

 

 

 

Malé dievčatá neraz snívajú o tom, že sú princezné. Splňte im aspoň takýmto doplnkom ich sen. Vyberte baldachýn v krásnych ružových odtieňoch alebo v neutrálnych farbách a dolaďte s izbičkou.

Chlapci sa zase radi skrývajú a túžia po dobrodružstve. S baldachýnom im môžete vytvoriť stan v ktorom budú môcť žiť svoje odvážne predstavy.

V našej ponuke nájdete baldachýny len od kvalitných, bezpečných a certifikovaných dodávateľov ako je JaBaDaBaDoCotton&Sweets.

Od značky Cotton&Sweets nájdete u nás obľúbené kolekcie ako napr. Baldachýny BohoPure Nature a Soft.

„Ak chcete, aby boli vaše deti inteligentné, čítajte im rozprávky. Ak chcete, aby boli vaše deti viac inteligentné, čítajte im viac rozprávok.“ – Albert Einstein

 

TIP na záver:

Aj na základe tohto výroku od Alberta Einsteina môžeme odporučiť, aby ste si na čítanie s deťmi našli čas a vytvoril vlastný rituál. Baldachýn vám pomôže vytvoriť príjemné miesto na čítanie rozprávok a na snívanie s otvorenými očami.

Umiestnite na obruč malé svetielka a vo večerných hodinách ich zapnite. Vytvoríte tak kúzelné miesto, ktoré si s deťmi určite užijete. Môže to byť pri čítaní knihy, rozprávaní príbehov alebo len tak  snívaní tajných snov. Prajeme vám príjemnú zábavu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia